Премиера на "Български кървав кючек"

Каня всички, които ме помнят с добро, чели са ме и им харесва или им е най-малко забавно да ме четат, които не са ме чели, но им е любопитно да ме прочетат и всички на които може би сега ще стане любопитно и ще ме прочетат, на премиерата на он-лайн изданието на романа ми: "Български кървав кючек".
За романа: хорър - трилър издържан в най-добрите традиции на жанра. Вдъхновен от действителни събития, кървави драми развили се в селата, в околностите на Плевен, подробности за които научих от репортерката първа отразила събитията във вестника, на който сътруднича и аз.
Стремял съм се да пресъздам психологизма на бита, страховете, трупащата се агресия и да обрисувам ситуация, в която риска да се изпадне е твърде голям, а не да се придържам към точността на вече случилото се, залегнало в основата на сюжета.
Романът е писан около година преди събитията в Катуница, които бяха на стъпка да го сбъднат като зловещо пророчество.
Самият не съм осъзнавал, но съм искал да обрисувам на какво ще прилича България в гражданска война, защото несъществуващото село Опашково е умален неин модел при такива условия.
Като характер на посланието, книгата е анти - ксенофобска, но точно за това не съм спестил и не бива да се спестява, както се прави, етническия признак на този род престъпност.
Защото от този съзнателно създаден и поддържан ъндърграунд на етнически принцип, имат полза хора, стоящи над всякакъв етнос и култура, но използващи добре етническите характерности за своя лична изгода.
Преди всичко романа е просто роман, художествена измислица, четиво за любителите на напрегнатия трилър.

И така:

Ще е в галерия: "Класика" и се очертава да е невероятна. Подчертавам, че става дума за премиера на он-лайн издание. Ще се състои на 18. 05.
Начало: 18 часа 30 минути, а адреса на галерията е:

София
ул. "Венелин" 32
Намира се зад Турското посолство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар