Каква превенция на самоубийствата, бе, хора?

Първо тези самоубийства, които разпалиха страстите, че и под нечии задници като всички останали самоубийства ли са? Или има и друго?
Ако си мислите, че няма друго и това са си като всички самоубийства, ясно, що за специалисти сте и че с тази "превенция" с нищо никоу няма да помогне, дори на хора склонни към самоубийство, защото не е необходимо човек да е специалист, че да се сети колко различни са тези самоубийства и ако НЕ БЯХА различни, нямаше да предизвикат подобен отзив, а нямаше да бъдат забелязани, както всички останали самоубийства.

И за каква превенция може да става въпрос с 20% ДДС над книжните издания, която АВТОМАТИЧНО създава образа на баща, който гледа тъжно в детето си, още по-тъжно слуша стилистиката му и още по-тъжно не смее да разтвори бележника му, че не е в състояние, макар да се трепе от работа да му купи необходимите учебници.

Каква превенция с 20% ДДС над лекарствата, като то АВТОМАТИЧНО създава син, който не може да купи лекарства на майка си.

И това с ДДС - тата над книгите и лекарствата са само два примера от стотиците на социалния КОШМАР в който живеем. 

Но не социалния кошмар сам по себе си е толкова страшен и убийствен, а СОЦИАЛНАТА ПСИХОЗА над чието създаване се работи усилено и целенасочено от 1991 година насам. 

Заради нея нито споменатия баща, ни сина ще проговорят с някого. 
Ще се упрекват.
Ще им тежи.
Ще врат вътрешно. 
И бавно, бавно ще гаснат. 
Но ще мълчат, защото, ако случайно се изпуснат, веднага куп кресливи лелки ще започнат да им дават ненужни съвети, а до денонощие цяла улица ще знае какви "мързеливци и некадърници са"

Защото точно така се гледа на бедния и отчаяния. 
И този идеологически казус е създаден, налаган, утвържадаван за да ни научи да живеем спотаено, да се крием, за да се крие изобщо бедността на цяла България и за навън да се показва едно измислено лице...
И за пред следващите избори да се показва това измислено лице. 

И точно тази социална психоза с отровните й мантри:

"Щом си беден си тъп."
"Щом си беден си нищожество."
"Щом си беден, детето ти е генетично увредено и няма право на учебници и книги."
"Щом си беден си мързеливец."
"Щом си беден си за гавра."
"Щом си беден ще те плюя в интернет."
"Щом...си карал мотокар нямаш право да пишеш."
"Щом си беден нямаш право да достойнство."
"Щом си беден нямаш нужда от мечти."

И в този ред още...

Хайде да видим как превенцията ще освободи цяла нация от отровните мантри, които в действителност самоубиват. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Музите

  Тя се разплака. Той й повтори, че е щастлив. Нищо, че ще забрави. След това пак се любеха. Накара я отново да му разкаже, вече без да плач...