За Платония, бъдещето и 17.12 от 13-15, щанд 431 в НДК


Първата книга от "Репортажи от Платония", "Ферма за лица" ще бъде представена на Панаира на книгата в НДК, щанд 431 на издателство "Монт", на 17.12.2016 от 13 до 15 часа. 

По-сексуални ли ще са хората в бъдещ свят, в който живеят в невъобразими удобства, а разумът им върши малка работа; понеже, нали - каквото трябва да се мисли, вече е мислено в предишните векове, а което още трябва да се мисли, да го мислят специалистите, отредени от системата.

Накратко: умът не му е работата да се грижи и да създава много грижи.

Би трябвало, в такъв случай, да сме по-всеотдайни на насладата, особено когато електрониката ни е открила нови нейни форми.

Не, не, по-суксуални в Платония, няма да са.
По-богати ще са еротиката в изкуството и изкуството в еротиката.
Повече сексуални стоки ще има, и сексът ще е още повече стока.

Но множеството форми, всяка съобразена със спецефичен стандарт на качество, ще създадат бариери към най-чистото и първичното. Нови комплекси, псевдоморал, псевдоестетика за масово ползване.

Ако бях живял преди двеста години, същото бих написал за днес. Безспорно луд щях да бъда прав.

Понеже тенденцията не се променя и сега, за съжаление, съм прав и луд.

Как ще се отрази на героите ми и в какво прераства? Това е интересно, но как се отразява на нас и в какво прераства...

На първият въпрос като автор отговарям, чрез забързания и лъкатушещ сюжет, на втория - ако някой от нас може да открие своя отговор за себе си, то това ще е човек с изключителна интелигентност, който може да промени света към добро, а останалите - редно е просто да помним въпроса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар